Глоба в размер на 3000 лева е наложена на пловдивския ресторант заради шумното парти до зори. Въпреки, че заведението е било отдадено под наем и собствениците не са знаели какво се случва зад вратите на обекта, Агенцията по храните е санкционирала дружеството.

По настояване на областния управител Дани Каназирева и след среща с директора на  Областна дирекция по безопасност на храните – д-р Михаил Петров Кръстев, още днес ще бъде съставен акт и наложена глоба в размер на 3000/ три хиляди / лева  на клуб „Сохо“ за неспазване на противоепидемичните мерки и работа на заведението след 23:30, което е в противоречие с решение на ОКЩ.

„Даденият толеранс от 10 дни приключи. Проверките продължават. Спираме с предупрежденията и започваме със санкции на обекти, които не спазват заповедите на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб“, заяви Дани Каназирева.

На проведената днес онлайн среща с кметовете на общините в областта  бе взето решение, по искане на областния управител, по места да  бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията –особено в петък и събота. Кметовете съобщиха, че в повечето общини вече  работят  с органите на реда по контрола и  спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.

"Soho Bar & Diner" е бил нает Юрий Гъдов, който организирал парти изненада за общинския съветник Кирил Търев, който преди ден е имал рожден ден.

„Въпросната вечер  обектът е нает с договор от наш постоянен клиент, който е искал да празнува рожден ден. Заявено е парти за 40 души. В договора изрично е упоменато, че празненството ще приключи в 23.30. един от собствениците на клуба Деан Найденов.

„Проверките продължават. Спираме с предупрежденията и започваме със санкции на обекти, които не спазват заповедите на здравния министър и решенията на областния кризисен щаб”, съобщават от Областна управа.

На проведената днес онлайн среща с кметовете на общините в областта бе взето решение  по места да бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията – особено в петък и събота. Кметовете съобщиха, че в повечето общини вече работят с органите на реда по контрола и спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.