Циклонален вихър, който е добре изразен над Италия, Адриатика и Хърватия, ще развали отчасти времето и у нас през следващите дни. Влиянието му обаче ще бъде по-изразено на запад и югозапад.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево или с незначителна средна и висока облачност, но на запад, най-вече в Рила, Родопите и Пирин ще има гръмотевични бури.

Ще бъде доста ветровито, с умерен, на моменти и силен вятър от изток. Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса, съобщиха от НИМХ.

По морето ще бъде слънчево, но ще има и по-силно от обичайното вълнение, така че бъдете внимателни!

В четвъртък температурите ще останат без промяна. Ще бъде предимно слънчево, с вероятност за краткотрайни превалявания само в планините на Западна България.

Остава доста ветровито, с умерен, в Източна и Северна България на моменти силен източен вятър.

Нестабилно ще бъде времето и в петък над западните и централни райони. Там на повече места ще превали и прегърми, възможни са гръмотевични бури и локални градушки.

Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, в местата с по-интензивни валежи - малко по-ниски.

В събота, неделя, както и в началото на следващата седмица ще остане слънчево, с развитие на купеста облачност, но вероятност за кратки превалявания има само на отделни места, предимно в планините.

Температурите ще бъдат високи - от 30 до 35 градуса.