Дядото на бебето, ескортирано с хеликоптер в пловдивския кв. "Столипиново", настоя, че всичко около полета на новороденото е изрядно.

"Имаме всички разрешения за полета. От въздушен контрол са координирали полета и са дали позволение за летене, кацане и излитане на хеликоптера", отсече Асен Карагьозов пред TrafficNews.

"Вертолета има документи, както и летателен план за днешното мероприятие. Собственикът е от София, базата с хеликоптерите е в Самоков. Той има фирма, която се занимава с полети. Човекът ми дължи услуга и предложи да изненадаме роднините. Той организира документите и разрешителните. Каза да не се притеснявам за нищо. Аз чаках бебето на стадиона, взехме го и се прибрахме. Имахме точно две минути за слизане и пак да излети вертолета. Голям празник е за нас и всичко е законно", настоя щастливият дядо, чието внуче е кръстено на него.

Припомняме ви, че вчера малкият хеликоптер премина ниско над район "Източен", а след това кацна на стадион "Рома", в близост до Преспите.

В него пътуваха новороденият Асен, майка му и баща му. А, след кацането му, шарена карета превози пасажерите към мястото, където се проведе празникът за посрещането на детето. Джамбурето обаче бе прекратено около 17:00 часа след сигнали на граждани за висока музика и блокада на бул. "Марица".

Хората се оплакали в полицията, че танцуващи са превзели лентата за движение, показвайки уменията си под ромски ритми. Две патрулки незабавно бяха изпратени на място – организаторът се сдоби с предписание, а ромската фиеста бе прекратена.