Къде да празнуваме Нова година? Този въпрос си задават все по-често хората с наближаването на 2020 година. Изборът е голям, но не всяка точка по света е по джоба на българина. И ако си мислите, че една от най-актуалните дестинации в света - Дубай е непосилна за мнозина, то ще се зашеметите, ако видите цените на роден хотел във Велинград, показва справка на Glas.bg  

Турагенция предлага 4 нощувки в 4-звезден хотел, с включен трансфер и две екскурзии на цената от 1680 лева на човек, ако избере дните около Нова година. За сравнение най-ниската цена за двойна статия с тераса за 4 нощувки в роден 5-звезден хотел е 3165 лева. 

 

Ето още новогодишни оферти в чужбина:

За 3 нощувки във Виена в включен транспорт ще ви излезе около 350 лева. Същото време само че прекарано в четиризвезден хотел в Кипър плюс самолетен билет и храна пък ще ви струва 731 лева. Ако това ви се струва скъпо, ще ви припомним, че четири звезден хотел във Велинград с включени закуска, обяд и вечеря за три вечери е на скромната сума от 660 лева или 1320 за двама. И това при условие, че сте настанени в обикновена стая, за луксозна такава се заплаща за двама 1485 лева. Като направим проста сметка ще видим, че по-изгодна излиза да идем до Кипър, от колкото до Велинград.

Доста по-скъпо ще ни излезе удоволствието да се насладим на Сингапур и остров Бинтат. 8 нощувки, храна и транспорт струват – 4 399 лева.

Евтините варианти за Балканите са за Сараево, където за 3 нощувки с храна в четиризвезден хотел  струва само 299 лева, като към цената влиза и транспорта.

Въпреки, че сега не е сезона, гръцките туроператори също избухват с безброй оферти. Новогодишно изживяване в Катерини Паралия за 4 дни със закука и вечеря ще ви струва 462 лева.

Ако все пак държите на българското - Велинград остава като вариант. Малко по-евтино от курортното градче е в Кюстендил, а заради безводието в Перник е почти без пари.

Изборът е ваш!