Днес ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната - тихо. В източните райони ще се появи слаб югоизточен вятър.

Температурите сутринта ще са от 8 до 13 градуса. В ниските места и около водните басейни е възможно да се образуват краткотрайни мъгли.

Дневните температури ще се покачат и ще бъдат от 22 до 27 градуса. Повече облачност, предимно висока, ще има над крайните северни райони.

През нощта срещу неделя ще се появи слаб западен вятър. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат от 10-11 до 16-17 градуса. През деня над южните райони ще бъде слънчево, а над Северна България облачността ще бъде променлива.

Дневните температури ще се повишат чувствително и ще са със стойности, характерни за юни месец - от 26 до 31 градуса.

В планините времето ще предлага отлични условия за туризъм през почивните дни и до сряда следващата седмица. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Температурите на 1200 метра надморска височина утре ще достигнат 18 градуса, а в неделя и до сряда следващата седмица - около 20 градуса - значително над обичайните за тези места стойности.

През първата половина на следващата седмица ще бъде много топло за края на септември и особено за началото на октомври. Дневните температури ще бъдат най-често от 26 до 30 градуса, но в някои дни на места ще има и стойности до около 31, 32 градуса. Няма да бъде толкова хладно за това време на годината дори в сутрешните часове.

Рязко захлаждане може да се очаква едва към четвъртък, 3 октомври, съобщиха синоптиците от НИМХ.