Театър се превръща в открита сцена! Точно на 24 май това чаровно място в Пловдив ще оживее благодарени на ентусиазма на млади артисти и техните ментори.

Въпреки всички ограничения и  извънредната ситуация Иво Игнатов-Кени, асистент на Теди Москов и негови студенти от втори курс актьорско майсторство, правят невъзможното, за да създадат пространство, отговарящо на новите изисквания, за да може изкуството да продължи да се случва.

В условията на пандемия, артистите решили да си помогнат сами и да изградят сцена на открито.

"С ентусиазъм и помощ от приятели чаровното местенце е факт. Избрахме именно 24 май за откриване на сцената, защото всички ние, хората на изкуството, сме посланици на нашата писменост и култура, боравим със словото, съхраняваме езика и културата ни и ги предаваме на хората. Това е и нашият подарък. Каним певци, актьори, писатели, всички онези, с които заедно да изкрещим на света , че сме тук, независимо от тежките условия. Нека се присъединят към тази инициатива  и нека знаят, че когато си подадем ръка заедно можем да намерим начин да съществуваме в новото "нормално". Това е нашата крачка да направим малката пътечка път", казват от театър Хенд.

Откриването е тази вечер от 20 часа, а официални гости са Теди Москов, Мая Новоселска, Димитър Маринов, Александър Илиев и актьори от Драматичен театър Пловдив.