36-годишен мъж от Плевен е в неизвестност от две седмици. Близките и познати на Мариян Пантелеев го търсят из околностите на града от 26 септември.

Мъжът е обявен за общонационално издирване от полицията, съобщиха от МВР.

Мариян страда от депресия. Около 6.00 ч. сутринта на 26 септември казал на баща си, че излиза и повече не се върнал у дома. 36-годишният мъж живее с родителите си. Близките му се съмняват, че просто е искал да си тръгне - оставил е в дома си телефона, документите и автомобила си.

Мариян е правил и опит за самоубийство, сподели семейството му пред Нова телевизия. Подложил се е на едномесечно лечение в болнично заведение.

Според полицията плевенчанинът се е качил на автобус, пътуващ за София. Семейството на мъжа обаче е категорично - Мариян никога не е изчезвал по този начин и има силна връзка със семейството си.

“Постоянно ми излизаха публикации за изчезналото момче. Затова реших да се заема с инициативата, за да намерим Мариян. Надявам се хората да ми помогнат и да търсим заедно момчето. Трябва да обходим целия Плевен, за да изключим възможността, че е в града”, заяви Николай Петков, инициатор на акцията по издирването на мъжа.

От полицията умоляват гражданите, които имат информация за местонахождението на издирваното лице да се обадят на телефон 112 или да съобщя в най-близкото поделение на МВР като анонимността им е гарантирана.