Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров ще е първият имунизиран в УМБАЛ "Св.Георги" в 10:30 часа в неделя, научи GLAS.bg. След него медицинската сестра в хирургичното звено към отделението по Спешна медицина, която е с 48-годишен стаж - Райна Тодовичина. Третият ваксиниран ще е д-р Венцислав Филипов, началник на звено Вътрешни болести в отделението по Спешна медицина със стаж като лекар 33 години. След тях ще бъдат ваксинирани лекари и медицински сестри, които са на първа линия в отделенията.

Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева, която заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров ще присъстват на старта на ваксинацията.

След това те ще посетят в 10 ч. болница Пълмед, в 11ч. ще бъдат в Каспела, а в 11.30 в" Св.Мина". 

Ваксините бяха доставени в сградата на Регионалната здравна инспекция В Пловдив. Те бяха транспортирани с климатизиран бус за колбаси, пазен от полицейски кортеж.

„До поставянето ще са в плюсов хладилник, защото са малко дози и могат да бъдат употребени в следващите 5 дни. Надявам се да стигнат. Вече желаещите медици да се ваксинират са над 30 %”, заяви пред GLAS.bg директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева.

В Пловдив дойдоха 975 ваксини, със 125 по-малко от първоначално предвидените. Те ще бъдат разпределени в шест области и ще са за първите медици, които са изявили желание да се ваксинират.

Ваксинацията в Пловдив започва утре, като доза от препарата ще приемат 163 лица от медицинския персонал на 12 болници. До тогава ваксините ще се съхраняват в сградата зад мен, но не при специални условия. Процесът на ваксиниране в Пловдив ще започне от университетската болница „Свети Георги”, където има най-много желаещи да приемат препарата срещу Ковид-19.

Ето каква ще бъде организацията за ваксинация в Пловдив

Пристигнаха първите ваксини срещу К-19!

Ясно е кой ще бъде първият ваксиниран българин