В събота и неделя отново на много места в низините ще има мъгли или ниска облачност, която до около обяд ще се разсее в повечето райони. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, по-ниски на места по високите полета, а дневните от 20 до 25.

Двата почивни дни ще предложи добри условия за планински туризъм, със слънчево, почти тихо време и максимални температури на 1200 метра надморска височина около 17-18 градуса - стойности с над 10 градуса по-високи от нормалните за сезона.

Днес над Черноморието преди обяд ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места ще има и ръмежи. Около и след пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури 19-21°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

В началото на следващата седмица: понеделник и вторник, съществена промяна на времето няма да настъпи.

През деня - слънчево, но с все повече и по-продължителни утринни мъгли. Минималните температури в повечето места ще са от 3 до 8 градуса, на места - по-ниски, като по високите котловини не са изключени слаби слани и околонулеви стойности.

Максималните температури ще се понижат слабо и ще са от 18 до 22, 23 градуса.

Първите признаци за предстояща промяна на времето ще видим в Северна България във вторник след обяд. Там облачността ще започне да се увеличава.

В сряда с поява и усилване на вятър от североизток и север, ще започне увеличение на облачността и понижение на температурите. Според предварителните прогнози, застудяването ще продължи през втората половина на седмицата.

В четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и температури от около 10 до 15 градуса, все още малко по-високи в източната половина на страната.