Жълт код за поледици в 11 области в страната обявиха метеоролозите. Денят започва с мъгли по поречието на река Дунав и в ниските места от Западна България. След това небето ще е по-често облачно и в отделни райони  ще превалява дъжд.

Минималните температури в събота ще се движат между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между 5 и 10-11 градуса.

Планините в събота ще са облачни, ще има и слаби превалявания от дъжд, над 1700 метра от сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад.

В неделя мъглите в цялата страна ще се разсеят, температурите сутрин ще са от 0 до 4, а след обяд от 8 до 12, 13 градуса. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде променлива, само на изолирани места е възможно да превали слаб дъжд.

Топло за сезона, с променлива облачност и минимални температури от 1 до 6 градуса, ще остане и в понеделник. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 8, 9 градуса по високите западни полета до 13, 14 в Дунавската равнина.

Вечерта срещу вторник и във вторник над страната ще премине поредно атмосферно смущение. По него слаб дъжд ще превали на отделни места, но според сегашните сценарии, валежите няма да бъдат съществени.

Ще се усили северозападният вятър, във вторник в Дунавската равнина - временно силен, а не са изключени и бурни пориви. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от 2 до 7 градуса, а дневните ще се понижат, на повечето места - в интервала от 5 до около 10 градуса.

В сряда вятърът значително ще отслабне и ще се ориентира от юг. Минималните температури ще бъдат около и малко над нулата, а дневните слабо ще се повишат, но вече ще бъдат с различно разпределение: ще са от 6-8 градуса в западната част на Дунавската равнина до 12-14 на места северно от планините и в източните райони, чувствителни на южен вятър.