Далянът, който отне живота на красивата Андрияна Баева е законен, от 33 години бил в морето, източно от централния плаж в Балчик, където преди дни се разигра ужасяващата трагедия, отнела живота на 27-годишната красавица.

Около 18 часа на 22 август джетът се движел в морето, управляван от собственика му Красимир Н., на 47 г., а Андрияна била с него. Машината обаче попада в мрежите на далян, който не бил обозначен.

"При преминаването през даляна, след съприкосновение със стоманено въже, Красимир пада от джета, Андрияна също и загива на място. Екип на Спешна помощ, пристигнал след сигнал на очевидец, установил смъртта на младата жена и отвел Красимир в болницата в Добрич.

Стана ясна причината за смъртта на Андрияна след инцидента с джет

Жената е получила черепно-мозъчна травма, фрактура на основата на черепа и контузия на мозъчния ствол, от което е настъпила и смъртта ѝ", обясни на базата на съдебномедицинската експертиза окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Свидетели разказали на разследващите, че Красимир бил ударен силно в гърдите и врата. При удара стоманеното въжето отскача и удря младата жена смъртоносно, раздробява черепа й.

Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) за собственика на даляна, който не е поставил задължителните маркировки и обозначения.

Пред "24 часа" шефът на ИАРА Галин Николов казва, че е получил писмото с въпросите на следователката във вторник, след 16 ч, т.е. след брифинга на прокурора в Добрич.

27-годишен модел е загиналата с джет в Балчик, оставя дете сирак СНИМКИ

Въпросният далян бил изряден и съществувал от 33 години. Имало забити колове, които стърчали на 3-4 метра над водата. За обозначаването отговаряла "Морска администрация" и само те можели да кажат дали в момента на катастрофата е имало пропуски.

А 27-годишната Андрияна и Красимир били съседи в Сенокос - къщите им са на 20-ина метра една от друга.

"Андриана е родена в селото, тук е учила, има 5-годишно момче и е самотна майка", разказа кметът на селото Красимир Георгиев.

Младата жена живеела с баща си, който й помагал за отглеждането на сина й. Момченцето ходело на детска градина в селото.

Била общителна и дружелюбна към съселяните. Последно работела в дискотека в Каварна.

Красивата Андрияна била модел, носителка е на титли за красота от конкурси в Добрич и Балчик. Предстояло да участва и в конкурса в Каварна. Дефилирала и на последното издание на Модната фиеста в Албена.

Първи разказ на спасителите, опитали да помогнат на загиналата жена с джет

Инцидент с джет на Балчик – оплете се в рибарски мрежи, загина жена