BMW с варненска регистрация лети с бясна скорост в аварийната лента на магистрала "Тракия" край Пловдив и безразсъдно изпреварва автомобили.

За поредният абсурден случай алармираха потребители в социалните мрежи, които пуснаха снимка на джигита.

"Когато не ти се чака колоната да се прибере, защо пък да не минеш по аварийната лента?", възмутено коментира авторът на кадъра.

От снимката ясно се вижда, че водачът на BMW-то необезпокоявана задминава десетки коли от крайна дясна позиция. А ако има аварирал автомобил, тир?

Аварийната лента на магистралата често се използва от изнервени шофьори, които все бързат за някъде. По закон обаче тя не е предназначена за изпреварване, почивка или паркиране.

От КАТ напомнят, че при движение по автомагистрала е забранено управлението или спирането в лентата за принудително спиране, освен при повреда на пътното превозно средство или при възникнал здравословен проблем на водача или пътниците.

Санкциите, предвидени по закон, са лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от три месеца и глоба от 1000 лв., като за повторност на нарушението е предвиден двойно по-голям срок и 4000 лв. глоба.

КАТ дебне! Не карайте в аварийната лента, ще се простите с 1000 лв.