Печално известният син на панагюрския кмет Никола Белишки – Иван, отново влезе в криминалните хроники след поредния скандал, в който се забърка.

След като в началото на юли 2019-а той бе арестуван за незаконна търговия с културни ценности, сега младият мъж е герой в скандал за паркиране, последван от побой.

Задържаха Иван Белишки, викат линейка по време на обиска!

Инцидентът е описан от читател на GLAS.bg, който ни изпрати сигнала на редакционната поща.

Действието се развива на 17 септември, в 12 часа на обяд, след спор за паркиране в Панагюрище.

Тогава кметското синче, което вече живее в София, нанася удар с метален бокс по друго момче на общинския пазар в града.

Инцидентът се разиграва след спор, а и след като Белишки е яростно разгневен от отправена по негов адрес забележка за неправилно паркиране. Тогава той изскача от колата си, почва да псува и ругае и удря с метален бокс в лицето другия младеж, чието име е Петър Биволаров.

Пострадалият последвал бабаита в офис на фирма "Еконт" с репликата: "Ти защо ме удряш, бе?". Там обаче скандалът се разраства и Белишки продължил с ударите – в лицето, а и в тялото му.

В сигнала до редакцията ни, битият Биволаров е описан като кротко момче, студент в Техническия университет в София, който никога не е имал проблеми със закона.

"Да, имаше спречкване, но не аз, а той ме нападна, не знам защо", отсече пред GLAS.bg Иван Белишки.

"Влезе след мен в "Еконт" и ми удря глава. Боят стана, че ми удря главата вътре. Изкърти ми даже зъб. Имам средна телесна повреда, извадил съм си медицинско. С полицията вече ще се оправям", бяха единствените думи, изречени пред нас, макар и да се позаинтересува кой точно го е "наклепал" в медиите.

Младият мъж не пожела обаче да отговори на въпросите ни за металния бокс и дали случайно той не е започнал първи побоя след забележката за паркирането му в Панагюрище.

GLAS.bg не се наема да прави анализ на случая – Кой крив и кой прав, нито пък ще се правим на разследващ орган. Имаме полиция, която би трябвало да изясни конкретния казус.

Знаем обаче едно – това далеч не е първият досег на младия Белишкия с правораздаването в България.

Както вече ви споменахме – през юли миналата година той бе задържан за търговия в нета с антики, а впоследствие пуснат под гаранция от 2000 лева.

Синът на кмета на Панагюрище с две обвинения, пуснаха го срещу 2 бона гаранцияДосъдебните производства са за търговия с културни ценности и за заплахи

Тогава той беше заснет със скрита камера на TrafficNews как върти незаконната си търговия.

След близо 8 часа претърсвания в жилището му на столичната улица "Нишава" №34, вътре бяха открити културни ценности, револвер, както и други оръжия.

Прокуратурата му повдигна обвинение и започна разследване на случая, но до днес резултат няма.

Очаквайте подробности!