Още 4 килограма синтетична дрога са открити у дилъра, който опита да запали трева и амфетамин в гараж в Кършияка, предава TrafficNews.

След екшъна, разиграл се на гърба на начално училище „Христо Ботев”, служители на Криминална полиция са извършили още три претърсвания, две от които в апартаменти и едно на кола. В жилищата са намерени 4 килограма амфетамин, чиято стойност на улицата стига 120 хиляди лева. Освен това е открито и малко количество трева. 25-годишният дилър е криминално проявен.

Както съобщихме, инцидентът стана на 6 март около обяд. Жители на района около школото са забелязали съмнително лице, което предлага дрога. На място веднага са били изпратени служители на Криминална полиция. При вида на униформените, 25-годишният побягнал и се скрил в гараж, под кооперация.

Дилърът се затворил в гаража, където драснал клечката на стоката. Тревата била поставена в автомобилна гума. Подпалени били и другите гуми, като и част от багаж. Полицaитe разбили вратата и извадили мъжа. От помещението са иззети 2 килограма марихуана и един килограм амфетамин.

Оказва се, че задържаният е стар познайник на полицията  и на съдебната система. Той се казва Валери Бодуров, а името му бе забъркано около случая с Владимир Елдъров за подбудителство в опит за убийство, 4 палежа и унищожаване на чуждо имущество.

Бодуров бе един от обвиняемите по казуса, като на две инстанции бе признат за невинен. Той бе единствения от петимата задържани, който бе оневинен. Участниците в групата бяха обвинени в извършването на пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което  били подбудени  от Владимир Елдъров.

Делото срещу престъпната група започна на 26 октомври 2015 година. През свидетелската банка минаха жертвите на различните посегателства, а разказите им бяха наситени с подробности и емоции.

Валери Бодуров е добре познат в града. Често може да бъде забелязан в различна жеска компания в заведенията под тепетата.