Близка на излекуван от коронавируса написа публично благодарност към медиците на частна болница в Пловдив.

"Искам да благодаря на екипа, който даде всичко от себе си в онези трудни за нас дни, но успя да възстанови моя зет - Янко Костадинов. На целия екип, на началника на отделението д-р Стефан Василев, на всички борещи се за пациентите медици голямо и искрено благодаря!!!", написа във Facebook Петя Ангелова под благодарственото писмо на друга излекувана от коронавирус - Елисавета Иванова.

Сестра й и нейният съпруг се заразили едновременно от опасния коронавирус. Около седмица се лекували в домашни условия, но състоянието им се влошило и развили двустранна пневмония.

Позвънили на 112, когато видели, че ноктите на ръцете на Янко посиняват. При прегледа медицинският екип констатирал сатурация 70, което довело до решението болният да бъде изпратен за лечение в МБАЛ "Св. Мина".

Състоянието му обаче изисквало спешна дихателна реанимация след само един ден престой е насочен към частната болница, където бил включен на кислород.

"През цялото време лекарите се притесняваха да не откажат бъбреците, защото зет ми има проблеми с тях", пише Ангелова.

Костадинов бил лекуван в продължение на 14 дни. Дори посрещнал рождения си ден там. Състоянието му било стабилизирано и той успял дори да почерпи. През тези дни се чувствал по-добре и даже се включвал да помага на по-тежко болните.

"Имаше хора, които бяха толкова зле, че не можеха да вдигнат малка бутилка с минерална вода, за да пият", споделил Янко с близките си.

От няколко дни той е вкъщи., но за времето, в което е лекуван – 22 дни, е свалил 25 кг. Когато се прибрал, дъщерите му в първия момент не могли да го познаят.

В момента семейството продължава битката с коронавируса за здравето на съпругата му, която се лекува в пловдивската Транспортна болница. Засега състоянието й е тежко, има цитокинова буря, но медиците полагат огромни усилия да спасят и нея.