Ябълки, сякаш напоени с отрова, станаха атракция на пловдивския пазар. Те са с кървавочервена вътрешност, а много от хората ги оприличават на тези от приказката за "Снежанка и седемте джуджета". 

Всъщност интересните плодчета са съвсем безобидни и са пълни с ценни хранителни вещества и много богати на Витамин C. Лабораторно доказана е изключителната концентрация на антиоксиданти - в пъти повече от сортовете с бяло месо. 

Ябълките са от новия и непознат за повече от нас сорт "Червена луна" и могат да бъдат намерени в популярна верига хранителни магазини. Те се появиха за първи път на пазара по повод "Хелоуин" и предизвикаха изключителен интерес от страна на клиентите.

Ябълките се продават в тарелка и са четири на брой. Обвивката им е в зелено-червен цвят, с леко кисела сърцевина, с нотка на горски плодове и са приятно хрупкави. 

Този сорт ябълки обичат да привличат вниманието и въпреки първоначалната реакция след отхапване, няма смисъл от паника, тъй като оцветяването на вътрешността им е напълно натурално! Той идва от така наречените антоцианини - органични червени пигменти, които се намират и в други плодове с антиоксидантно действие.

Цвета на месестата им част може да варира от яркочервено до интензивно червено, а понякога могат да се разпознаят и преливащи нюанси, подобни на пеперуди: природата винаги дава различни плодове. Просто зрелищно!

Ябълките сорт "Червена луна" не са широко разпространени на българския пазар, но са толкова вкусни, че едва ли има някой, който, ако ги опита веднъж, няма да иска да усети вкуса им повторно. 

Специфичният вид ябълки носят истинска наслада на сетивата, истинско визуално забавление и определено са най-лесният и бърз начин да получите ежедневна доза естествена енергия. 

Червеният цвят на пулпата не се променя, дори ако изпечете или сготвите ябълката. Тя не потъмнява, в сравнение с другите сортове, които променят оцветяването си, след като постоят известно време нарязани. 

Ябълките "Червена луна" се използват като съставка за обогатяване на шоколади или приготвяне на вкусен сок, сайдери и коктейли. 

Сортът е студоустойчив и може да се отглежда в цяла България. Цъфти през май с червени или розови цветове. Зрее през септември-октомври. За създаването му са били нужни 20 години, a за първи път е представен през 2018 година.

"Потребителите са поразени от WOW-ефекта на ябълката, харесват вкуса и цвета. Освен това, компанията" Червена Луна "е убедена в хранителните съставки на тази ориентирана към природата и устойчива ябълка, с висок процент витамин С и антоцианин “, твърди компанията "Червената луна".

Компанията вярва, че червените месести ябълки имат потенциала да се превърнат в новата суперхрана! 

За 2018 г. има засадени 35 хектара "Червена Луна" в Италия. Във Франция има 23 хектара, обработвани от специалисти по производството на сокове, с тенденция към нарастване, пише TrafficNews. Сегашната цел е да стигнат до 100 хектара, възможно най-скоро.

Основата на компанията „Червена Луна“ е от съюз на животновъди и професионалисти от Италия, Франция и Холандия с голям опит.