Кошмар за семейство от Калофер с две деца и възрастна двойка. Пожар ги остави без дом, след като покривът на къщата им изгоря напълно. Щетите от инцидента са големи, а след пламъците домът им не е годен за обитаване. Светкавично местните жителите започнаха кампания в помощ на пострадалите.

Петя и малкото й дете са били в къщата, когато избухва пожар. За минути пламъците погълнали целия покрив.

„Почукаха на прозореца да излизаме, че покрива гори и ние излязохме. Те веднага спряха тока от таблото и излязохме и чакахме пожарната да дойде. И гледахме как гори покрива...”, заяви пред GLAS.bg Петя Цанкова, която е майка на двете деца, които обитават къщата.

„Бях на работа, не съм бил вкъщи, жена ми си беше вкъщи, тя е видяла. И ми се обади и аз се прибрах”, сподели съпругът й.

Два екипа огнеборци се отзовали на сигнала за пожара и започнали да гасят стихията.

„Целият покрив и долу всичко е във вода, двата етажа, 4 стаи с бани, плочата всичко е напукано”, казва още Петя.

Бетонната плоча на къщата е спасила жилищната сграда от цялостното й опожаряване. Вероятната причина за инцидента е късо съединение..

„Ако не е плочата бетонна може би всичко щеше да изгори. При такава температура знам, че тя се нагрява, може да се напука, може да се наложи ремонт, но спаси цялата къща.”, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов. 

Светкавична е реакцията на жителите на Калофер, които вече изявиха готовност да помогнат на младото семейство, което остава на улицата с 3-месечното им бебе и по-голямото им дете.

От местното кметство ще организират и кампания за набиране на дарения, с която да се възстановят щетите, нанесени върху дома на семейството от Калофер.