Даниела е 13-годишно дете, което често се усмихва. Понякога тича и е много палаво и жизнено дете. Не може да говори и има сериозна умствена изостаналост, а най-голямата мечта на майка й Галина е дъщеричката й да проговори.

Малко чудо е, че е успяла да проходи. Защото има тежката диагноза Детска церебрална парализа. С долна парализа и умствена изостаналост. Близките й научават за страшната диагноза, когато Даниела е на 10 месеца. От както е на година и шест месеца й правят рехабилитация. И благодарение на процедурите е успяла да проходи.

Бащата на Дани се е разделил със семейството си през 2008-а година. „Не може да се каже, че помага, но поне си плаща редовно издръжката. Не е голяма сума, но все е нещо“, казва майката Галина.

Социалната помощ, която получава Дани и тя като неин придружител е 930 лева. От Българската Коледа получават помощ от 2011-а година. Първоначално им отпускат по 600 лева на година. Сега вече им дават по 1000 лева годишно. Средставата използват за рехабилитация. Частна рехабилатация не можем да си позволим, защото тарифите са непосилни за нас“, допълва Галина.

Въпреки трудностите майката на Дани продължалава да мечтае. За първото изречение, което Дани ще каже. За да се случи това, обаче са необходими средства и още медицински процедури.

Всеки, който желае може да дари 1 лев с SMS на кратък номер 1117 за всички мобилни абонати или с обаждане на номер 09001117 за фиксирани абонати.