Името й е Лора. Тя е малко момиче от Русе с нелека съдба - рядко заболяване принуждава нея и родителите й да прекарат детството на Лора вместо на игралната площадка, в болници.

Момиченцето страда от дефицит на бедрената кост. Родени със заболяването с едно на 250 000 деца. Едното и краче е твърде късо - едва 10 см, а родителите на Лора се надяват един ден тя да може да тича като останалите.

Миналата година семейството успяло да събере достатъчна сума пари за операция в САЩ. Благодарение на добри хора натрупали в дарителска сметка 200 000 долара, с които заминали за Флорида.

Парите обаче са достатъчни само за лечението на Лора. Разходите по транспорт и престой семейството поема само.

Д-р Пейли е единственият специалист в света, който може да се заеме със случая и дава голяма надежда на семейството, че Лора ще може да ходи нормално след няколко курса на лечение.

“Операцията надмина очакванията ни и като процедура, и най-вече като възстановяване, Лора се справи прекрасно”, каза Ралица - майката на Лора пред Нова телевизия.

Така първите резултати вече са налице. Рентгенови снимки показват, че вграденият при операцията имплант помага около него да се оформи кост.

Следващият етап на лечението обаче също струва пари. Затова семейството стартира нова кампания, с която се надява да събере непосилните 230 000 долара.

“Първа операция за поставяне на импланти за удължаване на крачето и около 30 000 долара ще струва физиотерапията, която ще бъде ежедневна в продължение на 4 месеца”, каза още майката на Лора.

Както и при първата операция, така и сега семейството отново търси помощ за финансиране на операцията и рехабилитацията на детето си.

Разчитат на добрите хора, защото не могат да разчитат на държавата.

“Документите ни стоят вече пети месец. Никакъв отговор - нито отказ, нито положителен. От два месеца се опитвам да се добера до някаква информация, но просто съм прехвърляна от номер на номер”, каза още Ралица.

За първата операция на Лора родителите не получиха помощ от тогавашния Фонд за лечение на деца в чужбина. Заведоха дело и го спечелиха, но се оказало, че пари за преминала вече операция няма как да получат.

Затова сега, близо година преди следващата операция, се отказват да чакат с месеци отговора на Здравната каса.

За Лора се събират пари и чрез ДМС номер. Може да помогнете на момиченцето и чрез дарителска сметка.

Банкови сметки
УниКредит Булбанк

IBAN BG27 UNCR 7000 1523 2804 06 /в долари/
IBAN BG16 UNCR 7000 1523 2804 10 /в лева/
Титуляр Лора Петрова Ангелова

DMS LORA номер 17 777 за трите мобилни оператора