За грозна гледка в Плевенския квартал „Дружба“, сигнализира гражданин в социалните мрежи. На публикуваните от него снимки се вижда как човешките отпадъци са превзели междублоковото пространство.

Сред боклуците се срещат редовните заподозрени – от фасове до автомобилни гуми и, разбира се, кой каквото намери за непотребно.

Ето какво написа той в социалните мрежи:

Част от образа на гр. Плевен - Дружба.

Възмутително е да гледаш подобна гледка, да живееш всеки ден сред нея, да знаеш, че самите ние сме отговорни и го правим това. Лично аз не си позволявам да изхвърлям боклуци по този начин и възпитавам детето си, че това не е хубаво и не се прави така. Ще ме нападнете, ще кажете: "слез изчисти като не ти харесва".

Но минавайки всеки ден от едно и също място, всеки ден виждам нови и нови боклуци. Манталитета на хората е такъв. Един ще изчисти, но други 100 отново ще си изхвърлят "Редбула", кутията от цигарите, шишето от бира, дивана, автомобилните гуми (имаше 2 гуми, изхвърлих ги в кофата за боклук) и прочие... Гледката говори сама по себе си за това какви хора сме всъщност... жалко е.