Йордан Бонев – гражданинът, който снощи изпрати до различни медии записи, от които става ясно, че в страната се организират протести с цел свалянето на кабинета, внася в прокуратурата днес "сигнал за организиране на държавен преврат".

А вчера стана видно как тайни чатове на осъдената на първа инстанция кметица на "Младост" Десислава Иванчева спретва заговор - протестът срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор да прерасне в преврат.

"Моите наблюдения са, че Десислава Иванчева е взела 75 000 лв. Тя създава илюзия, че няма пари. Изведнъж стана диктатор", настоя пред Нова тв Бонев.

А Йордан Бонев е син на Венцислав Ангелов – Чикагото, осъден на 3 години и шест месеца лишаване от свобода за незаконен трафик на наркотици.

Хронологията

Заговорът за преврат е между избягалия банкер Цветан Василев, медийният магнат Иво Прокопиев, подсъдимата Десислава Иванчева, гражданското движение БОЕЦ и сайта "Биволъ".

За целта са предвидени 400 000 лева за бунтове против властта и прокуратурата. Кой ще ги прибере и разпределя?

От приложените снимки на чатове с Десислава Иванчева, става ясно, че е създадена стройна организация за протестите на 10-ти и 12-ти септември.

На видеофайла се вижда подсъдимата кметица, заснета вероятно в дома й, а на звуковите файлове се съдържат разговори с Венцислав Ангелов – Чикагото и Георги Георгиев от БОЕЦ.

(правописът на чатовете е запазен)

Д.И.: Да тук съм

В.А.: Мила как ще действаме. Говорили с за тях за финансиране. Не се бой трия всичко.

Д.И.: Значи Иво (б.р. Иво Пропокиев) ще помага в София А протеста на 10 и 12 септември! На нашия в Белград (б.р. Цветан Василев) е предадено за финансирането на кандидатурата ти, както и моята! Всичко ще е ок! Недей казва обаче на малкия! По-добре никой да не знае.

В.А.:: Добре. Колко очакваш да получим за атаката на Гешев и кабинета?

Д.И.: Минимум 400 хилки. За теб 40 хилки са отделени. Но изпрати от Русе хора за протеста. После ще уточним нещата като дойдеш. Но на никой недей казва, дори на сина ти! Не трябва да има издънка. Разбрахме се. Като получа отговор кога ще дойдат нещата, ще ти пиша.

В.А.:: Естествено! На живо ще те включа в петък да знаеш мила. Лека вечер

Д.И.: Лека като има нещо по това време ще пиша!!

Разговорът след ден продължава така…

Д.И.: Но за да няма издънки! Недей казва на синовете си. Също така Иво на ДБ (б.р. Иво Пропокиев) също се включва активно!!! Всичко ще е шест, ще успеем да стопираме избора на Гешев. Нашият от Белград (б.р. Цветан Василев) вкарва много голям ресурс за протеста, чакам да додговоря и кметските избори да налеее лв за гласове!

В.А.: Хи Хи Хи ще падат глави. Ще уточним само от къде ще взема ресурса. Не се притеснявай Единият ми син бачка по корабите А Данчо (б.р. Аз, Йордан Бонев) е под контрол. Никой нищо няма да разбере.

Непосредствено преди излъчването на живото включване между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов – Чикагото във Facebook между тях отново се води комуникация.

Д.И.: Венци исках да обсъдим сега нещата, защото След живото предаване в 21 вече няма да е безопасно тук!

В.А.: Да мила и аз така мисля!!!

Имаме ли информация за финансирането От Цецо ((б.р. Цветан Василев)
????

Д.И.: Да и е много доволен! Офертата скача на 100 бона, ще ти даде информация за Гешев и компания. Също иска да помагаш за протестите на 10.09 и на 12.09.

В.А.: Добре мила. По колко лева да давам на човек за протеста И структурата как да бъде

Д.И.: На 10 човека 1 кординатор, 50 лв на човек. Ти реално получаваш 75 лв и 25 лв са за теб. Колкото успееш. Важното е да има масовост на 10.09 и на 12.09 за да не може Гешев да стане гл.прокурор.
И след това протеста ще се насочи за Оставка на ББ.
Цецо (б.р. Цветан Василев) и Иво (б.р. Иво Пропокиев) така искат. Той предаде всички ни като стана Комбина на Пеевски.
Днес последно пиши тук!

В.А.: Всичко ще изтрия, спокойна бъди. Ама как да бъда сигурен? Кой ще го донесе! Искам да си честна! Както аз съм честен. Бивол Боец с нас ли са.

Д.И.: Венци, сега ще те светна. Аз предавам информацията на адвоката на нашия в Белград (б.р. Цветан Василев). Той получава парите в Варна или Русе. До 10.09 ги имаш. Бивол и Боец са също към Цецо (б.р. Цветан Василев) но и към Прокопиев (б.р. Иво Прокопиев).

Цецо (б.р. Цветан Василев) и Иво (б.р. Иво Прокопиев) си делят разхода за бивол и Боец. Не се притеснявай за нищо.

Няколко дни по-късно Йордан Бонев се сдобива с комуникация, водена в приложението „Signal” отново между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото. (правописът е запазен)

Д.И.: За парите вече те на протеста ще им бъде казано къде ще си получават парите

В.А.: Добре мила Парите кога

Д.И.: Тази седмица трябва да ти пишат Венци. Цецо (б.р. Цветан Василев) налива много лев в протестите през септември. Ще победим

В.А.: Дано

Йордан Бонев твърди в сигнала си до прокуратурата, че е присъствал на срещи, провеждани в дома на Десислава Иванчева, на която той задавал въпроси.

"Категорично исках да чуя думите, които прочетох в чатовете от самата нея. Целта ми беше да ги запиша и да покажа на обществеността истинското лице на тези хора. Бях готов на всичко, за да разоблеча тази престъпна групировка. Поради тази причина започнаха да ми се включват замесени хора с цел да ме „укротят”, като например баща ми Венцислав Ангелов – Чикагото… След като многократно бях уведомяван, че най-важното е да осигуря хора на организирания на 12 септември протест и след като многократно ми бе казано, че на тези хора ще бъде платено, аз реших да настоявам до последно да разбера откъде идва финансирането и за пореден път да потвърдя пред обществеността, че основни спонсори са Цветан Василев и Иво Прокопиев.

Предвид всички изнесени факти и обстоятелства и предоставените към настоящия сигнал материали на запеметяващо устройство USB флаш като звукозаписи, видеозаписи и чатове, моля да бъдат предприети незабавни действия по предотвратяване на готвения опит за преврат на 12-и септември, който сам по себе си представлява състав на престъпление съгласно разпоредбата на чл. 95 от НК, която гласи, че който с цел да бъде съборена подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. Моля да бъде разпоредена незабавна проверка на всички замесени в тази престъпна организация лица", настоява Бонев.