Често в социалните мрежи хората споделят това, което ги възмущава, ядосва и трябва да се промени.

Публикациите им акцентират на проблеми, изобличават се действия, бездействия... 

На моменти присъства повече отрицателното, отколкото положителното, но именно социалните мрежи може да ни помогнат да видим доброто около нас. 

Такава е и една история от Перник, споделена във Facebook от Веселка Василева.

Тя използва трибуната на една от групите, за да благодари на непозната, която с действията си е помогнала на нейната баба.

Възрастната дама се е почуствала зле, напът за дома си, и случайно минаваща жена и помогнала да се прибере вкъщи. Ето какво пише Веселка Василева:

"Добро утро, искам да изкажа благодарност на една жена, на която за жалост не знам името и телефонния номер, която вчера в ранния следобяд е помогнала на баба ми, на моста в центъра посока ул. "Софийско шосе".

Баба ми, прибирайки се към дома си, се е почувствала зле и тази жена й е помогнала да се прибере, отключила е вратата на къщата, настанила я е в стаята, помогнала й е да седне, изчакала е докато се свърже с близките си!

Сърдечно ВИ благодаря мила госпожо, от мое име, от името на семейството ми и най вече от името на баба ми! Благодаря че има такива ХОРА като вас! Бъдете здрава и вие и семейството ви! Респект и уважение към постъпката ви!"

Човешката постъпка, предизвика вълна от положитeлни коментари.

Ето някои от тях:

Росица Тодорова: "Ето, такава ваксина ни трябва, заразяваща с човечност и доброта."

Денка Тодорова: "Браво, дай боже повече човечни хора да има!"

Нонка Радулова: "Весе още има добри хора които помагат когато могат!"

Дора Велинова: "Постъпка достойна за уважение! Малко са такива действия в днешни времена!"