Село Гълъбово - скрито из родопските хълмове, недалеч от Пловдив. Но то крие историята на малкия Фирас - момченцето, което иска да помогне.

До Гълъбово се стига трудно. Пътят е черен и криволичи по баирите. Кола може да се движи, само ако е сухо. Високо горе, сред обаянието на това малко село, се издига порутената къща на многолюдното семейство Шайкови.

Постройката е окаяна - покривът тече, прозорците са покрити с найлон. Няма ток.

Местни мъже започват да помагат. Пускат тока, който бил спрян от осем години. Плаща го анонимен дарител. Най-ценни се оказали обаче монетите на малкия... Фирас.

Момченцето е от Сирия. Живее със семейството си в малкото българско село. Заедно избягали от войната преди 7 години и дошли в Община Белица, за да започнат живота си отново.

Всеки ден бежанчето скатавало всички свои спестени от училище пари. Искал някой ден да ги даде на бедните. Събрал завидните 73 лева и 25 стотинки.

За Атанас Сакарев и Муса Гагъм да помогнат на семейството се превръща в мисия.

"За тази кампания решихме да вземем примера на Левски. Той си е водил тефтерче, ние също записваме. Все пак това са дарения на хората, ние няма да ощетим нито един човек", казва Муса пред bTV.

Кметът на Белица ще плати ремонта на покрива. Бригада от доброволци се включва в кампанията.

А след шест месеца Фирас казва, че ще събере още пари и отново ще ги дари. Примерът на детето е заразителен и хора от цялата страна пращат помощи на семейството.