С наближаването на ваксинирането срещу коронавирус у нас не спират да се множат и различните теории и конспирации около него. От това, че то ще бъде задължително за всички, ще има тежки странични ефекти, та чак до чипиране.

В България се очаква първите ваксини да бъдат доставени в началото на 2021 г., с което да започне и ваксинирането.

Вече са ясни и групите, с които ще започне ваксинацията – първи са лекарите, сестрите, санитарите, служители на МВР, които също са на първа линия, следват ги хората над 70-годишна възраст.

Здравният министър увери за пореден път, че ваксините не са задължителни и всеки сам ще избира дали да си постави ваксина и ако реши да го направи, ще реши сам коя точно да бъде.

"Продължава да съществува усещането, че ваксините ще бъдат наложени. Не, те ще бъдат доброволни и всеки, който пожелае да ваксинира, ще има тази възможност. Те ще бъдат безплатни за българите. Ангажимент на правителството е - всеки един, който пожелае да бъде ваксиниран срещу К-19, да получи такава ваксина, каквато пожелае. Ваксините у нас ще бъдат тези, които пристигат и във всяка една европейска държава", посочи проф. Ангелов.

Все пак голям процент от хората не вярват на ваксините и имат друга гледна точка за нещата. Точно такава е разпространена от д-р Бисер Господинов от Хасково относно една от първите ваксините, които ще пристигнат у нас - тази на Pfizer. Д-р Господинов е почитател на нетрадиционната медицина.

Вижте неговата публикация:

Какво всъщност е „Ваксината“ на Pfizer? Първо нека наречем всичко с истинските им имена: това не е ваксина и не е нищо повече от нечестно и подвеждащо наименование, ако не и лъжовно.

Нормалната ваксина е: „Препарат от отслабен или убит патоген, като бактерия или вирус, или на част от структурата на патогена, която при прилагане на индивида стимулира производството на антитела или клетъчния имунитет срещу патогена, но не е в състояние да причини тежки инфекция."

Това, което Pfizer ще прилепи върху мускулната тъкан на милиарди хора, е кратък генетичен код съдаден в лаборатория, който ще се свърже с ДНК - РНК механизмите на клетките, ефективно свързани с мускулната клетка и произвеждащи протеинова структура на covid19. В този случай това е сложният свързващ механизъм, който позволява на вируса да се прикрепи към АСЕ2 (ангиотензин-конвертиращия ензим 2) - порталът на повърхността на човешките клетки), така наречения S-шип. Телата ни реагират на това, като произвеждат антитела, които да атакуват „чуждите“ протеини, произвеждани от нашите собствени клетки.

Това е непроверена, нетествана нова биотехнология. Тя няма предистория и няма как да разберем какви ще са средните, камо ли дългосрочните ефекти. Това се нарича евгеника на нормален език. Преди да очертая някои от възможните последици от това, смятам, че е важно да знаете, че това не е ваксина - това е генно инженерство! Това е най-големият масов експеримент в човешкото генно инженерство, който някога е провеждан.

Резултатите от които ще бъдат оценени само от оцелелите. Историята ще бъде съдия. Първо, всеки активен вирусен генетичен материал в организма предизвиква системна промяна (в цялото тяло) в нашата ДНК. Това е начинът, по който работи еволюцията. Всеки въведен вирусен генетичен материал ще бъде подложен на процес по същия механизъм. Тази кРНК ще взаимодейства със собствената ДНК на тялото на системно ниво и ще доведе до промени. Естеството на тези промени е неизвестно.

На второ място, мускулните клетки, произвеждащи вируса, ще бъдат идентифицирани от тялото като „заразени“ и ще бъдат атакувани, причинявайки автоимунен отговор. Не е известно какви ще са пораженията, дали изкуствената кРНК ще бъде копирана в други клетки и дали автоимунният отговор ще се разпространи в други органи, особено в нервната система, която свързва мускулите.

На трето място, потокът от S-шиповидните протеини (свързващият механизъм на вируса covid19) ще се прикрепи към ACE2 порталите в клетките на тялото. Не е известно как това ще повлияе на тяхната роля в автоимунната система на организма и също така неизвестно дали телата ни ще идентифицират такива клетки като „заразени“ и ще ги атакуват.

Накрая е напълно неизвестно колко дълго инжектирания генетичен материал ще остане активен или неактивен. Резултатът може да бъде свръхстимулация на имунния отговор на организма, причиняващ огромни поражение: алергии, автоимунни заболявания, психични проблеми, податливост към инфекции и заболявания - особено грипни заболявания. Накрая този тип генно инженерство ще бъде по-мощно при малките деца, които все още развиват имунната си система.

На Pfizer не може да се вярва, честно казано, те имат ужасен опит в безопасността и прозрачността и вече са произвели 1,3 милиарда дози от това лекарство, готови за употреба. Това е огромна инвестиция и такава, която едва ли ще загубят заради няколко „опасения за безопасността“. Тъй като не е необходимо да публикуват своите „опити, методи или резултати“, може да се гарантира, че погребват всякакви „вредни резултати“ или опасни странични ефекти.

Целите никога не оправдават средствата, Pfizer не прави изключение от това и нищо добро не може да се получи от този генно-инженерен експеримент. Това, че Световни здравни консултативни органи го знаят, че правителствата знаят това, че СЗО го знае, прави всичко това престъпление срещу човечеството! Изборът ни трябва да е свободен и информиран! Ваксината на Модерна е на същия принцип.

Не става ясно чии са твърденията и кой е източникът на тази информация, но щом д-р Господинов е направил въпросната публикация - явно подкрепя автора на текста.

Никога още едно мнение или допълнителна информация не е излишна, стига да няма за цел да се манипулира определена аудитория. В крайна сметка всеки сам преценява за себе си.