Благотворителен Коледен обяд за възрастни и хора в неравностойно положение се организира във Варна за поредна година от Североизточно мото общество.

Превърналият се вече в традиция благотворителен обяд ще се проведе под патронажа на кмета на кметство „Младост“, Христо Христов. Събитието започва от 12 и ще продължи до 16 часа на 21 декември на Цирковата площадка във Варна.

Обядът ще бъде съпроводен и от концерт с участието на фолклорен танцов театър „Родина“ и хор за стари градски песни „Аспаруховски бриз“. Мотористите ще раздават консерви и пакетирани храни. Продуктите, които останат, ще бъдат дарени на Общинския приют за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица.

В момента членовете на мотообществото са отправили апел към всички, да се включат в събитието, като предоставят всякакви видове консерви или пакетирани хранителни продукти (боб, леща, брашно, ориз, макарони и др.), които ще бъдат дарени на социално слабите варненци. Част от помагачите ще могат да се включат в мероприятието и като готвачи, сервитьори или да общуват с хората.

"Както всички знаем по празниците, старите хора и хората в неравностойно положение, вместо да усетят празничният дух, те се натъжават, заради положението в което са! Нека върнем усмивките в лицата на хората до нас! Дори и за малко да усетят празничния дух", апелират от Североизточно мото общество и приканват всеки, който има желание да дари хранителни пакети или да се включи като помощник-готвач или сервитьор, да го направи.

Събирането на продуктите и консервите  започна от 16 декември и ще продължи до приключване на мероприятието. Всеки, който е откликнал на апела, може да остави продуктите в клуб „Усмивка“ на Циркова площадка (клубната къща на мото клуб „Диви Деца“), припомнят още организаторите.