Баба Шина от Широка лъка навърши днес 100 години. Тя е родом от Солища и благодари за вниманието, на гостите, които я посетиха за празника. Столетницата се радва на добро здраве и достолепната възраст не и пречи да си сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното и стопанство. Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три деца – двама синове и една дъщеря. За съжаление единият от синовете и наскоро е починал. Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие, казва че каквото има с това се храни. От менюто обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.

Столетничката беше поздравена и от кмета на Широка лъка Васил Седянков.

През тази година в Общината имаме две столетнички. Освен баба Шина, Босилка Ботунарева от Смолян навърши на 16 май т.г. сто години.

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави днес столетницата Шина Тодорова Гергьовска от Широка лъка, която на 23 юли т. г. навършва сто години. По традиция той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали достолепната възраст.

„Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност“, каза Мелемов на рожденичката. Той и пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те и бяха подготвили тържествено честване на рождения и ден.