Актьорът Мариан Бачев, който е баща на момиче, поиска нова дата за начало на учебната година. Ето какво пише той:

На вниманието на министъра на образованието - мнение на баща - моя милост - на две деца, които се обучават дистанционно в момента:

Не претупвайте учебната година - удължете я с 2 седмици - на нормалните хора, за които образоването е приоритет, колкото и да сме малцинство, ни е ясно, че никой няма да загуби от това!

Оставете им съботите и неделите за рестарт - не ги карайте да учат и тогава, особено, след като са били 2 месеца затворени, особено след като и времето ще е благоприятно за отдих навън, особено след като всеки преподавател ще започне да пуска тестове, контролни и класни, за да пише оценки. Децата ще изтрещят или, както е модерно да се казва, ще бърнаутнат!

Преструктурирайте учебния материал, отделете малко повече време за упражнения и стартирайте учебната година на 10 септември (да не кажа на 01.09., че ще е твърде амбициозно).

Помислете за по-чести, но по-кратки ваканции - така хем децата ще могат и да наваксат материал, ако по някой предмет им е трудно, хем зимните месеци ще могат и да минат през сезонни вируси, без да губят материал, хем и разходите за енергия ще се оптимизират в най-студените месеци...

Сигурен съм, че има и още, ама ми свърши времето :-)

П.П. Дъщеря ми има понякога 10 часа на ден чиста работа, без времето за закуска, обяд и вечеря!
Аз, от време на време, съм зает и да сканирам домашни и учебни тетрадки! Лудница!