Понякога на американски автомобилни търгове могат да бъдат намерени много интересни автомобили на много атрактивни цени. Например този изключителен Mercedes-Benz C-Class W203 RENNtech C38 отиде при новия си собственик почти даром!

Aтелието RENNtech не е много познато на широката публика, но това само добавя към автомобилите му още по-голяма уникалност. Компанията е създадена през 1999 г. и този C-Class е едно от първите му творения.

Този виолетов Mercedes-Benz C-Class от 2000 година се отличава не само с яркия си цвят и странната представка C38 не е добавена случайно.

Работата е там, че стандартната 3,2-литрова „шестица“ е променена до обем от 3,8 литра. Колко се е променила мощността, не е уточнено официално, но се предполага, че от 215 е подобрена до 291 к.с, пише auto.blitz.bg.

Интересно е, че този екземпляр на модела е създаден лично за президента на RENNtech Хартмут Фейл. След това яркият седан е бил препродаден и следващият му собственик го е поставил на аукцион, откъдето този уникален Mercedes беше продаден само за нищожната сума от хиляда долара. Дори колата да не е в най-доброто състояние, тя явно трябва да струва повече.