Жителят на САЩ Джейсън Торчински е поръчал чрез китайска онлайн платформа най-евтиния електромобил в света - Changli. Той струва 930 долара. Миниатюрната кола е била доставена в картонена кутия.

На пръв поглед китайският електромобил прилича на голяма червена играчка автомобил с нарисувани мълнии отстрани. Changli обаче е пълноценен електромобил. Той е оборудван с всички необходими елементи на управлението, включително фарове със светлини за завой, чистачки на предното стъкло, система за отопление на салона, скоростомер и дори камера за обратно виждане.

Миниатюрният електрически автомобил се задвижва от електромотор с мощност от 1,1 конски сили, което позволява на китайския модел да се движи изключително бавно по права линия. А тъй като Changli е изцяло изработен от пластмаса, всяка аварийна ситуация на пътя рискува да се превърне в неприятни последици.

За да получи електромобила от Китай, Джейсън е заплатил допълнително за акумулаторната батерия, транспорта и митническите услуги. В резултат на това крайната цена на Changli се е получила малко над 3000 долара.

Източник: auto.blitz