Автомобилни експерти публикуваха 10-минутен видеоклип в YouTube, който показва какво става с колата, ако превключите автоматичната скоростна кутия в режим "P" или "R", докато шофирате напред със скорост 64 км / ч. За теста е използван стар Chevrolet Prizm от 1998 година.

Chevrolet Prizm е "взел" доста от Toyota Corolla. Този модел е създаден в съвместно предприятие между Toyota и General Motors. Пускана е в Калифорния и между другото, в тази централа сега се правят електромобили Tesla.
 
За тестовете експертите от AutoVlog са взели Chevrolet Prizm от трето поколение. Тази машина е оборудвана с четирицилиндров 1.8-литров двигател Toyota 1ZZ-FE. Той работи заедно с три или четиристепенна автоматична скоростна кутия.

При превключване в режим  на заден ход - Reverse, при скорост 64 км / ч, скоростната кутия на Chevrolet Prizm не се счупи. Когато се включи задният ход, електрониката на автомобила "заглушава" двигателя.

Японските инженери несъмнено си разбират от работата. Моля, обърнете внимание, че това е автоматична скоростна кутия, която вече е на 20 години.

При включване на режим паркиране - Parking, резултатът беше малко по-драматичен. Автоматичната скоростна кутия не разбира какво се случва и издава сърцераздирателен звук, но колата продължава да се движи и няма абсолютно никакви повреди.