Моделът с шаси №001 се продава по договаряне от дилър в Саудитска Арабия

Няма много съвременни суперавтомобили, които могат да претендират, че са по-хубави от Roadster Pagani Huayra. Версията без покрив пък вероятно ще продължи да бъде един от най-красивите автомобили, правени някога. Роудстърът бе представен официално на изложението в Женева миналата година, а сега един от стоте произведени екземпляра се продава.



Цветът може да изглежда прекалено обикновен за други автомобили, но напълно отговаря на елегантността на дизайна на Huayra Roadster. Тази елегантност е перфектно подчертана от акцентите от въглеродни влакна и прекрасните сребристи джанти. В салона преобладава ярка бяла кожа, блестящи въглеродни влакна и черни алуминиеви акценти.



Това, което прави тази кола още по-специална, е, че това е първият  Huayra Roadster, произведен от италианската компания от Сан Чезарио сул Панаро - шасито е №001. Автомобилът по същество е чисто нов, тъй като не е бил каран дори един километър.



Huayra Roadster се задвижва от 6.0-литров Twin Turbo V12 двигател, разработен и сглобен от Mercedes-AMG, който произвежда 754 к.с. и въртящ момент от 1000 Нм. За разлика от много открити автомобили, Huayra Roadster всъщност е по-лек от купето - със 70 килограма, като теглото му е 1280 кг.



Huayra Roadster бе обявен с цена от 2,28 млн. евро през 2017 г., но базираният в Саудитска Арабия дилър се очаква да иска много повече за този екземляр. Цената му е обявена по договаряне.