Водач от Естония, собственик на седан Lexus LS460, решил да направи нещо, което е лишено от здрав разум - да ускори колата си на нормален път максимално до крайната отметка на скоростомера си - 280 км/ч  и да запише всичко със телефона ни. Както предполагате вероятно, тази идея завършила с фиаско.

 

Публикуваният видеозапис ни дава пълна картина на случилото се: отначало шофьорът ускорява до 100 км/ч, за което на автомобила отнема 6 секунди, а след това продължава да увеличава скоростта и достига 260 км / ч. Скоро обаче естонецът губи контрол над колата и уплашен се опитва се справи, но без успех. След това машината излиза от пътя и осем секунди се преобръща.

 

Съдбата се оказва благосклонна в случая и шофьорът оцелява. След инцидента той самостоятелно излиза от салона без видими наранявания и даже веднага грабва телефона си, за да се увери, че записът продължава.

 

Всъщност той трябва да е много щастлив - последиците от това начинание можеха да бъдат много печални за него. Да се шофира толкова бързо по обществен път е направо самоубийствено, но е и огромна заплаха за живота на всички други участници в движението. Изключително неразумно е и да се държи волана с една ръка, а с другата да се записва.