8-местният Hyundai Palisade "следи" дали не сте забравили децата в салона

Най-големият корейски SUV - Hyundai Palisade, дебютира на автомобилното изложение в Лос Анджелис и е готов да хвърли ръкавицата на най-добрите семейни всъдеходи. Основният му пазар, разбира се, ще бъде американският, но компанията разчита на сериозен интерер и в останалата част на света.



Предполагаше се, че дизайнът на осемместният всъдеход ще бъде направен по мотиви на концептуалния му предвестник Hyundai HDC-2 Grandmaster, но гледайки серийния автомобил можем да се съгласим с това само условно. Тъй или иначе, Hyundai Palisade е изграден според настояшия корпоративен стил на марката и някои елементи наподобяват Hyundai Santa Fe, но като цяло изглежда доста оригинален.



В салона се забелязва елегантната предна конзола и скъпата кожа Nappa. На приборното табло има голям цветен дисплей, а на предния панел веднага се набива на очи големия 10,25-инчов екран на мутимедийната система. Седалките на втория и третия ред могат да бъдат сгънати само с едно натискане. Освен това интериорът може да се похвали с безжично зареждане на всякакви джаджи, както и с аудиосистема Infinity.



Освен това, големият всъдеход "следи" за забравени деца и домашни любимци на задните седалки и напомня на шофьора, ако по някаква причина ги е оставил вътре и е напуснал автомобила.



Hyundai Palisade е оборудван с 3.8-литров V6 двигател с мощност 291 к.с. (355 Нм въртящ момент), който работещи в съчетание с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Задвижването на всички колела ще се предлага като опция.



Автомобилът има четири настройки за движение - Normal, Sport, Smart и Snow, а основни негови конкуренти на пазара ще бъдат Toyota Highlander, Honda Pilot и Ford Explorer.

Снимки: Hyundai