Богатите жители на Близкия Изток са известни с желанието си за показност и лукс, като от това се възползват и автомобилните производители. Именно за подобни клиенти е и това BMW M760Li xDrive, което е едно от най-скъпите (а защо не и най-скъпото) в конфигуратора на баварския производител.

Лимузината се предлага в шоу-рума BMW Abu Dhabi Motors, като е наистина уникална. Версията M760Li xDrive е единственият автомобил на марката с 12-цилиндров двигател, като е напълно възможно е и да е последният такъв, тъй като баварците те горят от желание на адаптират този мотор към новите екологични стандарти, съобщи automedia.investor.bg.

Автомобилът е максимално оборудван. Той е в екзотичния цвят Atlantis Blue, който е комбиниран с голям брой гланцови елементи. Има още 20-цолови джанти, адаптивна лазерна оптика, както и лого М и V12, които подчертават характера на седана.

Луксозният салон включва специална кожа Smoke White, която се оценява на 4000 долара. Отзад са поставени специални седалки с допълнителни екстри, обединени в пакета Executive Lounge Seating Package с цена 5700 долара. Има и акустична система Bower & Wilkins Diamond Surround, струваща още 3400 долара.

Не се съобщава дали автомобилът е направен по поръчка на клиент или инициативата е на дилъра. Цената на този автомобил от 250 000 долара едва ли ще стресне купувачите и той съвсем скоро ще стане собственост на някой петролен шейх.

Снимки: BMW Abu Dhabi Motors