Електрическият кросоувър ще получи вариант с 640 к.с.

В началото на 2019 г. Audi представи своя първи изцяло електрически кросоувър е-tron, който вече трябваше да е на пазара, но заради проблеми с доставките на батериите, производството се забави. Въпреки това, компанията от Инголщад работи върху две нови модификации на модела.



Към момента Audi предлага e-tron само в един вариант – с два електромотора, развиващи сумарна мощност от 402 к.с. и 664 Нм. Те работят в комбинация с батерия с капацитет 95 кВт/ч и осигуряват пробег с едно зареждане от 417 км. Максималната скорост на електромобила е 200 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди.

Тази версия на електрическия SUV стартира на цена от 74 800 щатски долара, което е малко по-евтино от Tesla Model X с неговите 84 000 долара. В същото време e-tron е малко по-скъп от Jaguar I-Pace, който стартира от 69 500 долара.



За да разшири диапазона на клиентите си, Audi ще предложи нова базова версия на кросоувъра, която ще е и на по-ниска цена. В същото време компанията работи и върху по-производителна модификация, чиято цел е да се конкурира с най-мощната Tesla Model X. При нея мощността на електромоторите ще надхвърли 640 к.с., а цената ще скочи двойно.



Базовият вариант на Audi e-tron трябва да се появи още през следващата година, докато по-мощната модификация на кроосоувъра ще изчака поне до началото на 2020 г.

Снимки: Audi