Близки на убиеца Мартин Трифонов са знаели за гнусното зверство срещу малката Кристи, но са премълчали истината, обяви на брифинг в Сотиря главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Комисарят сподели, че униформените влезли в дирите му благодарение и на местни хора, които тръгнали да издирват 21-годишния мъж, осъзнавайки какво ужасно престъпление е извършил.

Мартин веднъж бил задържан от човек от селото, но се изплъзнал, но впоследствие бил приклещен покрай изоставена сграда във вилното селище над Сотиря.

Иванов обяви, че полицията е открила огън във въздуха и е възможно да са го простреляли в краката, но това щяло да се установи при прегледа му в Сливенската болница.

Няма данни 21-годишният мъж да страда от психическо заболяване, но пък в досието си има две присъди, едната е за блудство, другата е за кражби.

"Извършвал е дребни кражби от местата, на които е работил. Не е разполагал със средства, не е пиел алкохол, нито е употребявал наркотици, защото те струват с пари. Той дори не е имал мобилен телефон", поясни главсекът.

"Предстои повдигането на обвиненията, след което в понеделник ще бъде поискан постоянен арест. Обвиненията ще бъдат за убийство, извършено с особена жестокост. Събрани са всички необходими доказателства. Ще бъде изваден ДНК профил. На детето е извършена аутопсия. С това цялата операция приключи успешно", заяви на свой ред окръжният прокурор по разследването Пламен Стефанов.

"Искам да изкажа специални благодарности на всички структури, които се включиха. Поздравявам ги за перфектната работа. Благодаря и на граждани, които също съдействаха", заключи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.