Пиян моторист е пострадал при опит да избяга от полицейска проверка, съобщиха от ОДМВР - Плевен . На 19 юли, на улица "Чаталджа", униформени подали сигнал със стоп на водач на мотоциклет без регистрационен номер, който се движил от село Радишево в посока булевард "Христо Ботев".

Водачът не спрял на подадения сигнал и продължили по булеварда. Последван е от патрулка с с включени светлинна и звукова сигнализация. Мотоциклетистът изгубил контрол над управлявания от него мотор и паднал на асфалта, като моторът му нанесъл щети по предната дясна врата на патрулката. Установена е самоличността на водача – 47-годишен от Плевен, без книжка.

Установена е самоличността и на спътничката му – 28-годишна от град Тръстеник. При падането им - мъжът получил фрактура на две ребра, а пътничката - охлузни рани. Водачът е изпробван за алкохол с дрегер, като уредът отчел положителна проба от 2.35 промила. Съставен е акт. Издаден му е талон за медицинско изследване, но той отказал кръвна проба. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.