Асфалтиране по време на проливен дъжд в квартал „Люлин” предизвика гневни коментари в социалните мрежи. Любителско видео показва как се полага настилка, докато се излива порой. От фирмата изпълнител обясняват, че дъждът ги е изненадал, а и нямало какво да направят с асфалта.

„Беше станал инцидент. Не са спазили технологията. Пребрегнали са заповедите и разпорежданията на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, на зам.-кмета по транспорта Дончо Барбалов и са продължили да асфалтират. Имаше моментална реакция от районната администрация и надзорната фирма. Неправилно положеният асфалт, при неблагоприятни условия, беше премахнат. Сега чакаме хубаво време, за да може да се изпълни правилно технологията и да бъде положен правилно асфалтът, коментира главният инженер на община „Люлин” Пламен Тотев.

След неправилното полагане на настилката на фирмата изпълнител са наложени санкции.„Предприети са мерки и фирмата е глобена. Извършеното като работа няма да бъде разплатено. Това е, което ние можем да направим като районна администрация”, посочи инж. Тотев.