Снимка: "Накратко"

Преди седмица Камарата на архитектите в България изпрати писмото до Община Варна с въпрос: "Кое е длъжностното лице, разпоредило унищожаването на озеленените ивици на бул. "Васил Левски" в града чрез асфалтирането им?". 


До вчера са получени три "уклончиви отговора", информират от КАБ - от Общинския съвет, от Кмета и от фирмата изпълнител, пише "Накратко". В тях не се дава доблестен отговор на въпроса дали това е бил самият кмет или зам. кметът по строителството, което не е изненада, пишат във фейсбук страницата си представителите на архитектите в България.


Въпреки това в съботния ден е започнало премахването на асфалта и битума оттам, и замяната им с пръст и озеленяване, както беше преди. "Тази злополучна сага върви към правилно решение благодарение на оказания обществен натиск. Естествено, много по-добра практика е първо да се мисли, вместо да се създават скандали и да се прахосват обществени средства, за да бъде върнато първоначалното състояние. Добра практика е и да се наказват виновните да покрият разходите", пишат още в публикацията си от Камарата на архитектите в България.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html