Бургас. Бургаските деца и младежи няма да скучаят това лято. Младежкият културен център е подготвил различни събития, а част от школите ще работят и с летен график. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Всеки един от месеците има свой акцент и определено ще разнообрази лятната ваканция на подрастващите. От 18 до 24 юни в Младежкия културен център ще се проведат уъркшопове по африкански танци и перкусии. Участието в уъркшоповете по перкусии (Джембе) и африкански танци се осъществява с предварително записване на e-mail: [email protected], или на тел.: 0898912545, във „Фейсбук“ групата Days of Africa in Burgas CLUB, или на лично съобщение в страницата на събитието: Days of Africa in Burgas. Посещението им, заедно с двата дръм съркъла, се осъществява със заплащане на символична такса за участие за целия период на провеждане. Всички събрани средства ще бъдат използвани за реализацията на фестивала на Африканската култура в Бургас, от който са част и самите уъркшопове.
Уъркшоп по K-pop танци е предназначен за всеки ентусиаст над 12 години през август по повод Международния ден на младежта (12 август). Участниците, които ще се запишат, били те начинаещи или напреднали, ще бъдат обучавани от група Toxic, състав от български момчета, събрали се с една обща цел – а именно корейската поп музика и танци. С много работа и усилия, момчетата успяват да спечелят първо място сред другите танцови състави на състезанието „Go to Korea“ със своя кавър на A.C.E – Callin’. За тези, които не знаят K-pop е съкращение на добиващата все по-голяма популярност в България корейска поп музика. Песните са ритмични и енергични, клиповете – цветни и забавни, а танците, с които почти всяка песен е придружена, са впечатляващи и вдъхновяващи.
Над 20 са школите за обучение в Младежкия център, които търсят своите летни възпитаници. За всички, които искат да осмислят своето свободно лятно време, школите по интереси в направленията танци, музика, изкуство, спорт, ще работят с летен график. Информация за основните дейности на всяка една школа, състав и формация, прием, график на репетициите, цени, можете да получите от ръководителите им. Техните телефони можете да потърсите в сайта на организацията в интернет: www.mladite.eu. Младежкият културен център в Бургас е институция, която винаги е давала посоката за духовно развитие и е запалвала искрата на творчеството у младите. Някои от школите са с над 40 годишна история. В някоя от тях и Вие можете да откриете своя талант.