София. Партията показа кредит на доверие към Корнелия Нинова. Показахме, че БСП е жива. Добре е хората, които се упражняваха върху гърба ни, да преосмислят поведението си. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. Той обясни, че целта на някои хора е била партията да се раздели и така да попадне в чужди ръце. "Атаката, която върви срещу БСП, повиши концентрацията си през последните 2 седмици, но не допуснахме сценария, който беше планиран срещу нас, да се случи", посочи Зафиров. Атаката със субсидиите също е част от сценария с атаката срещу БСП, смята социалистът и допълни, че на изминалите евроизбори няма губещ, защото хората не са пожелали да излязат да гласуват.
„Когато е имало спорове в БСП, те са били на идеологическа основа, но не са създавали проблеми вътре в партията. Вчера Корнелия Нинова постигна впечатляващ резултат - от 700 делегати над 500 потвърдиха решението ѝ за оттегляне на оставката като лидер на БСП”, уточни той и потвърди, че конфликт в партията няма.
"Основната задачата пред БСП сега е спечелването на местните избори и трябва внимателно да се борави с категории за спечелили и загубили, предвид ниската избирателна активност”, коментира Атанас Зафиров.