Казанлък. С поредното отлично представяне от Международния конкурс "Радост на брега" в Созопол се завърна балетна формация "Дива Денс" към Детски комплекс ”Св. Иван Рилски”, каза за Радио „Фокус” директорът на комплекса Деница Танева. Във възрастова група 11-14 години балерините на Теодора Василева взеха груповите първи места в направленията „Характерни” и „Съвременни танци”. В индивидуалната надпревара Нели Енева и Десислава Петрова са с първо и второ място в „Характерните танци”, а Стефани Джурова завоюва златен медал в „Съвременни танци”.
Във възрастовата група на над 15-годишните балерините на "Дива Денс", с ръководител Станко Танев, са с първи места в груповите танци в двете направления - характерни и модерни танци. Солата на Мария Попова и Антония Ваклинова бяха отличени със златни медали, а Ева Димитрова се класира втора в характерните танци.
В съвременните дуети Анна-Мария Танева - Антония Ваклинова и Мариана Кацарска - Мария Стоянова бяха отличени със златото и среброто.
За постигнати високи резултати бяха наградени и ръководителите на балета Теодора Василева и Станко Танев. „Това е един успешен финал на учебно-творческата година на формацията, както и награда за положените труд и старание по време на тренировките през цялата година”, каза директорът на центъра Деница Танева.

Славяна ГАЙДАРОВА