Зала "Димитър Нушев" на спортен комплекс "Локомотив" стана арена на изключително интересни баскетболни двубои за момичета от 3 и 4 клас във Варна, обичащи играта с оранжевата топка.

Събитието бе част от програмата на "Варна - европейски град на спорта 2019" и бе организирано от дирекция "Спорт" към община Варна и ЖБК Черно море-Одесос, като участваха момичета родени 2008/2009 г. Включиха се деца от всички училища в града, като най-много бяха те от "Ангел Кънчев" с преподавател Иванка Василева, и "Гео Милев". Празникът бе открит от Данчо Илиев, представител на дирекция "Спорт". На всички деца бяха раздадени фланелки, а на шампионките - шапки, лакомства и медали.

Всички участници бяха наградени от гордостта на града Борислава Христова - най-добрата българка, играеща в чужбина.

След турнира на малките дечица празникът продължи с контролен мач между родените 2003/04 и тези родени 2005/06. Те бяха посетени от представители на сдружение Българска младежка асоциация за плажни спортове, с представител Димитър Димитров, който подари фланелки на всички участници в мача между по-големите каки. "Това беше поредното първенство, организирано съвместно с общината и клуба. Изключително много благодарим на община Варна за подадената ръка", заяви Венци Гечев - президент на баскетболния клуб Черно море-Одесос.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html