57 920 избиратели са дали гласа си за българвските представители в Европейския парламент към 12:30 часа във Варна и областта. Това се равнява на близо 14 % от имащите право на глас, съобщи РИК.

В град Варна към същия момент за били гласували 34 444 души или грубо около 13%, допълни председателя на комисията Велин Жеков. 

Едва 10%, дори и по-малко са хората, които гласуват машинно, каза той в отговор на журналистически въпрос и допълни, че в бъдеще трябва да се преосмисли тази форма на участие във вота. 

Общо три машини са излезли от строя във Варненския район. Фирмата, която трябва да ги поддържа е пратила техници на място, но устройствата така и не са поправени до момента. Една от партиите е дала сигнал, че представител на политическа сила не носи баджа си в една от секциите, като това е сред най-сериозните жалби за нарушаване на правилата на вота. Във всички случаи за взети незабавни мерки на място, съобщиха от РИК - Варна. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html