Волейболистките от националния отбор на Турция нанесоха първа загуба на световния шампион Сърбия в тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на Джовани Гуидети, които играха на финала през 2018-а, надиграха "репрезентацията" с 3:0 (25:19, 25:23, 25:20) в последния мач в Група 4 от първия уикенд на Лигата, игран късно снощи пред над 5200 зрители в зала "Александър Николич" в Белград.

Така Турция записа 3 победи от 3 мача и с 9 точки е начело във временното класиране на Лигата. Следващата седмица Турция ще бъде домакин на турнира в Група 6, където ще играе с отборите на Русия, Германия и Япония.

Сърбия остана с 2 победи, 1 загуба и 6 точки. Следващия състезателен уикенд от Лигата сръбкините ще пътуват за Конеляно Венето (Италия), където в Група 5 ще спорят с домакините, шампионките в надпреварата от САЩ и Доминиканската република.

Над всички за турския тим е Ебрар Каракурт със страхотните 20 точки (1 блок, 4 аса и 50% ефективност в атака) за победата. За световните шампионки от Сърбия единствено Тияна Бошкович игра на ниво и завърши с 15 точки (47% ефективност в атака), но и това не бе достатъчно за успех.

It's not over until the whistle blows! Serbia @ossrb played great in defense, but Turkey @TVForgtr stayed awake to get the final point in this rally!

Watch the #VNL LIVE now: https://t.co/KO2zm2ahyq #BePartOfTheGame #volleyball #VNLWomen pic.twitter.com/LlkTKe2MYC

— Volleyball World (@FIVBVolleyball) May 23, 2019