Разораха стадиона в санданското село Ново Делчево. Неизвестни засега лица откраднали трактора на семейство Кафтанови и с него бутнали металната ограда на стадиона и изорали огромен кръг върху цялото игрище. Нафтата на трактора свършила, вандалите го зарязали на терена и изчезнали, без да оставят следи. Това станало малко след полунощ днес.

Стадионът и спортната база в Ново Делчево са отдадени на концесия на санданчанина Благовест Христоски. От близо година той спонсорира и футболния отбор на селото. Преди два месеца с решение на Общинския съвет в Сандански Христоски получи правото да наеме цялата спортна база за срок до 10 години. Концесионерът сподели, че очаква разследващите органи да си свършат работата.

„Не дължа пари на никого, създал съм едно съвременно спортно бижу за децата и младежите на село Ново Делчево. Място, където да тренират и спортуват. Инвестицията не искам да я коментирам. Успяхме да възстановим изораната тревна площ, за което благодаря на кмета на селото Валентин Апостолов, който съдейства да валираме настилката. Добре че не е увредена системата за напояване. Ще предприема действия теренът да бъде осветен и ще поставим камери за видеонаблюдение”, каза Бл. Христоски.  

ЛИДИЯ МАНЕВА