Внимание, абитуриенти! Не правете глупости на бала, полицията в Бургас с невиждани мерки

На 24 май работата ни ще е основно да подпомагаме безопасното провеждане на празника, обясни началникът на "Охранителна полиция и КАТ" при ОДМВР Бургас комисар Неделчо Рачев


През целия празничен ден ще има засилено полицейско присъствие в града

Реорганизация на движението и засилено полицейско присъствие в Бургас в празничния 24 май. Областната дирекция на МВР предприема засилени мерки за сигурността и реда по време шествието, както и на абитуриентските балове. Това каза на пресконференция началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ при ОДМВР комисар Неделчо Рачев. 

Очаква се тази година манифестацията да е с рекорден брой участници. В него ще се включат 40 детски градини и училища и техните близки – около 8000 души. Тя ще стартира в 10:30 ч. от пл. „Тройката“ и ще премине през ул. Александровска-Богориди-Приморски парк. 

Ограничение за спиране на автомобили ще има в района на Гъбката до приключване на манифестацията. Пътният трафик ще бъде реорганизиран и по улиците „Левски“, „Лермонтов“, „Фотинов“, „Цар Симеон Първи“ и бул. „Демокрация“. Ако се наложи, ще бъдат спирани и автобусите от градския транспорт.

Засиленото полицейско присъствие ще се усеща през целия празничен 24 май в града, особено на местата, където ще се събират абитуриентите. 

„В този ден работата ни ще е основно да подпомагаме безопасното провеждане на празника, като призовавам хората за по-голяма толерантност и сами да подпомагат потока на движението“, заяви комисар Неделчо Рачев. 

Улица „Левски“ ще бъде изцяло затворена за движение с цел осигуряване на безопасното и бързо придвижване на абитуриентите и техните роднини от разположените в близост учебни заведения.
Полицейски патрули ще има и в колоната от автомобили и автобуси, с които абитуриентите ще пътуват до Слънчев бряг. 

„Шофьори, каращи рисково и застрашаващи общия поток, ще бъдат извеждани от колоната”, уточни комисар Рачев. В самия Слънчев бряг също ще има засилено полицейско присъствие, а униформени ще следят за придвижването на превозните средства до хотелите и заведенията, в които ще се проведат баловете.

По маршрута от Бургас до Слънчев бряг, както и по цялото Южно Черноморие ще е наситено от полицейски служители, които с помощта на мобилни камери ще следят за пътната безопасност. Очаква се изнасянето на абитуриентите основно да е през новия обходен път - към Поморие и Слънчев бряг, но на наблюдение ще подлежи и алтернативният маршрут през Каблешково.

Зрелостниците, празнуващи 24-ти май, са общо 2027. Комисар Неделчо Рачев им пожела успешна реализация, но призова към повишено внимание и толерантност на пътя.

По отношение охраната на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, комисар Неделчо Рачев заяви, че от 7 май в МВР функционира денонощна телефонна линия на МВР за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес. Телефонът 02/982 22 32 е дублиран и с електронен майл: [email protected], на който също могат да се подават сигнали за нарушения  при подготовката и произвеждането на изборите на 26.05.2019 г. Важно е да се отбележи, че подаваните на откритата линия сигнали трябва да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

В деня на изборите служителите от звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР ще работят от 08.30 до 19.30 ч. В седмицата преди датата на изборите, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.


В категории: Бургас