Хавана. По време на двудневното си официално посещение в Куба турският външен министър Мевлут Чавушоглу заяви, че неговата страна ще продължи да подкрепя прекратяването на санкциите и ембаргото върху латиноамериканската нация, предава Anadolu Agency
Той заяви това след срещата му с кубинския президент Мигел Диаз-Канел в столицата Хавана.
Чавушоглу се срещна и с кубинския си колега Бруно Родригес Паррила, с когото обсъдиха пътя за подобряване на двустранните отношения. Регионалните въпроси, включително продължаващата регионална политическа криза във Венецуела, също бяха включени в дневния ред.
"Турски инвестиции в Куба нарастват. Ще се развият отношения в селското стопанство, строителството, инфраструктурата, енергетиката, здравеопазването и туризма,“ заяви в социалната мрежа „Туитър“ турският външен министър.
Чашуоглу заяви, че турският парламент ще бъде наблюдател в Латиноамериканския парламент (Parlatino), регионална постоянна организация след среща с председателя на кубинския парламент Естебан Ласо Ернандес.
По отношение на двустранната търговия той спомена, че полетите на "Турски авиолинии" до Куба са от голяма полза за двустранните търговските отношения.

Превод и редакция: Юлиян Марков