Да помогнем на Пламен от Бургас да сбъдне мечтата си – да спасява човешки животи

Това е Петя, майката на Пламен. Той не пожела да застане пред камерата ни, за да не срещне подигравките на връстниците си в университета


Студентът не иска да получи нищо безвъзмездно, готов е да работи с хъс и всеотдайност за всяка стотинка, отпусната за неговото образование

20-годишният Пламен от Бургас има мечта и вече е тръгнал по пътя на нейното осъществяване – той е студент в първи курс в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в специалност „Медицинска сестра“.  Сега обаче на пред него е първият голям препъни камък. Пламен е скромно и интелигентно момче, отгледан е от майка си Петя заедно с по-малкия си брат.

20-годишният възпитаник на СУ „Иван Вазов“ вече е студент и полага много труд в изпитите, но казва, че най-тежките уроци не научава в университета, а от живота. Той се бори сам с предизвикателствата, без да навежда глава.

Този път обаче Пламен има нужда от шанс, от подкрепа и протегната ръка. Той е завършил първия семестър с добър успех, но е успял да плати само 100 лв. от таксата за него, която е пет пъти повече. Студентът за щастие е срещнал подкрепа в лицето на общинския съветник от НФСБ Ивайло Вагенщайн, който е поел останалите 400 лв.

Но Пламен вече е на прага на втория семестър и отново е изправен пред същата непробиваема стена. Затова той отправи призив чрез Флагман.бг. Студентът не иска да получи нищо безвъзмездно. Готов е да работи с хъс и всеотдайност за всяка стотинка, отпусната за неговото образование. „Винаги съм се оправял сам, но в този момент не мога. 500 лв. за всеки семестър са непосилни за мен и майка ми. Аз съм лоялен и отговорен млад човек, трябва ми само шанс“, сподели Пламен. Той не пожела да застане пред камерата ни, за да не срещне подигравките на връстниците си в университета.

Затова Флагман.бг призовава влиятелните хора в Бургас, които предоставят медицински услуги, притежават клиники, медицински центрове или бизнес, при който е необходим медицински персонал, да подадат ръка и да инвестират в един млад човек, решил да реализира мечтата си в България. В замяна на това Пламен ще работи упорито и ще стане добър професионалист, а те ще могат да разчитат на него.  Пламен ще спасява човешки животи.

Ако искате да се свържете с Пламен и да му помогнете, пишете ни на [email protected] или на редакционните ни телефони:  +359 895 138 977,  +359 884 833 331