Петима треньори от Академията на Берое се включиха в Международния треньорски семинар, който се провежда днес и утре в комплекс "Царско село" в София. Проявата е под егидата на Българската треньорска школа по футбол към БФС. Участие в нея вземат над 50 треньори от цялата страна и Македония, гости на събитието са бившите национали Димитър Бербатов, Мартин Петров, Георги Иванов и др.

Петима лектори от Германия водят теоретически и практически занимания по време на двата дни.

Участие в проявата вземат Ерих Рутемьолер-изпълнителен директор на Фортуна (Дюселдорф), бивш шеф на треньорската школа по футбол в Кьолн, европейски шампион с Германия от 1996 като част от екипа на Берти Фогтс; Петер Шрайнер-бивш треньор на старшата възраст на Шалке 04, работил с играчи като Месут Йозил, Мануел Нойер, Лерой Сане и др. ; Себастиян Геперт-старши треньор във футболната академия на Борусия (Дортмунд), шампион на Германия за миналата година; Александер Улбрих - дипломиран спортен учен към университета в Бохум и кондиционен треньор във втория отбор на Борусия (Дортмунд) и Джулиан Рабе-кондиционен треньор на Борусия U19 и магистър по спортна наука в Университета в Кил.

Темите, по които и треньорите от Академията на Берое слушат лекции по време на семинара са Структура и философия на Детско-юношеските школи и представителните отбори на Фортуна (Дюселдорф) и Борусия (Дортмунд), новости в организирането на играта на най-високо ниво, кондиционна тренировка, техника - създаване и оползотворяване на голови положения и тактика.

Снимки: Sportal.bg